Rumos piskótatorta
Hozzávalók
kb. 25 db babapiskóta
140 g vaj
140 g porcukor
rum
citromhéj
1 cs vaníliás cukor
3 tojássárgája
1 doboz tejszín
100 g cukrozott gyümölcs
Elkészítés
A piskóta felével kibélelünk egy tálat. A cukrozott gyümölcsöt apróra vágjuk
Kókusztekercs
Hozzávalók
150 g. kókuszreszelék
130 g. porcukor
1 tojásfehérje
rum
ribizkelekvár
Elkészítés
Először is ledaráljuk a kókuszreszeléket és hozzáadjuk a porcukrot, a tojásfehérjét és rumot. ( én egy kanállal szoktam használni). Ezt a masszát jól összekeverjük, cipóvá formáljuk, majd kisodorjuk. Megkenjük lekvárral és nagyon óvatosan feltekerjük, mert könnyen törik.
Töltött gesztenyetekercs
Hozzávalók
400 g. gesztenyemassza
80 g. vaj
100 g. vaníliás cukor
1 dl tej
rum vagy rumaroma
100 g. csokoládé
100 g. vaj
100 g. porcukor
Elkészítés
A gesztenyéhez hozzáadjuk a vajat, tejet, vaníliás cukrot és ízlés szerint a rumot. Ezt jól összekeverjük és kisodorjuk. Közben elkészítjük a krémet. A felolvasztott csokihoz hozzáadjuk a porcukrot és amikor kihűlt a vajat is. Majd ezt a krémet kenjük rá, összegöngyölítjük, hűvös helyre tesszük és felszeleteljük.
Kókuszgolyók
Hozzávalók
1 cs. babapiskóta
50 g vaj
30 g porcukor
1 cs. vaniliás cukor
100 g. kókuszreszelék
rum vagy rumaroma
Elkészítés
A babapiskótát megdaráljuk. A vajat kikeverjük a porcukorral és a vaníliáscukorral, hozzáadunk 50 g. kókuszreszeléket, a babapiskótát és ízlés szerint a rumot. Ezt a masszát jól kikeverjük és apró golyókat formálunk belőle, amiket a maradék kókuszreszelékbe beleforgatjuk.